Μεσοθεραπείες

 

Μεσοθεραπεία Προσώπου & Σώματος

 
H μέθοδος της Μεσοθεραπείας αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Dr.Michael Pistor το 1952.

Η Μεσοθεραπεία εμπλουτίζει το χόριο, που είναι το μεσαίο στρώμα του δέρματος με βιταμίνες, αντιοξειδωτικές ουσίες, μέταλλα, ένζυμα και αμινοξέα τα οποία τρέφουν το δέρμα και το αναζωογονούν. Προωθεί την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Η προσθήκη υαλουρονικού οξέως στο κοκτέιλ συστατικών κρατά το νερό στους ιστούς με αποτέλεσμα τη βαθειά ενυδάτωση του δέρματος.

Οι μεσοθεραπείες κάνουν το δέρμα πιο σφιχτό, ελαστικό και λαμπερό. Εφαρμόζονται από τον γιατρό με πολύ λεπτές βελόνες (ανώδυνα) και σε απόσταση ενός εκατοστού η μία από την άλλη σε πολύ μικρές ποσότητες.

Μπορεί να εφαρμοστεί σε όλους τους τύπους δέρματος, όλες τις εποχές του χρόνου. Είναι μία απόλυτα ασφαλής μέθοδος.

Τα μεσοθεραπευτικά διαλύματα περιλαμβάνουν υαλουρονικό οξύ, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, αμινοξέα και πολλές άλλες δραστικές ουσίες, όπως η DMAE και η ιδεβενόνη. Κατά περίπτωση προσανατολίζονται στην ενυδάτωση, τη σύσφιξη και την αντιγήρανση του δέρματος του προσώπου, του λαιμού και του ντεκολτέ.

Με την αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP -Platelet Rich Plasma- αυτόλογη στο ότι προέρχεται από τον ίδιο μας οργανισμό,αυξητικοί παράγοντες απο ενεργοποιημένα αιμοπετάλια προκαλούν ανάπλαση και αποκατάσταση της επιδερμίδας. Το αποτέλεσμα είναι ορατό από την πρώτη κιόλας θεραπεία καθώς το πρόσωπο φαίνεται πιο νεανικό, καθαρό και σφριγηλό.
 
 

Μεσοθερπαεία Σώματος - Λιποδιάλυση

 
Η κυτταρίτιδα είναι εναπόθεση λιποκυττάρων κατά σωρούς σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος (γλουτούς, μηρούς, γόνατα κλπ) σε συνδυασμό με λιπώδη διήθηση και ίνωση, που έχει σαν αποτέλεσμα την εμφάνιση του δέρματος στα σημεία αυτά σαν «φλοιό πορτοκαλιού».

Στη δημιουργία κυτταρίτιδας συμβάλλουν γενετικοί, οργανικοί, ορμονικοί και αγγειακοί παράγοντες, που επιδεινώνονται λόγω της καθιστικής ζωής, του άγχους και των ανθυγιεινών διατροφικών συνηθειών.

Μια από τις πιο πρόσφατες εναλλακτικές μεθόδους για την αντιμετώπιση του τοπικού λίπους είναι η λιποδιάλυση, με την έγχυση φυτικων ουσιών και ενζύμων στις περιοχές που έχουν πρόβλημα.

Οι ουσίες αυτές διασπούν το λίπος το οποίο στη συνέχεια αποβάλλεται από τον οργανισμό μέσω της διούρησης. Το πρωτόκολλο εφαρμογής της βασίζεται στην μικροέγχυση μιας φυτικά προερχόμενης ουσίας (λεκιθίνη σόγιας) που ονομάζεται phosphatidylcholine. Παράλληλα με τη φωσφατιδυλχολίνη, οι υπολοιπες ουσίες που χρησιμοποιούνται είναι κυρίως φυτικά σκευάσματα (εκχυλίσματα βοτάνων )που αυξάνουν την λιπόλυση και διευκολύνουν την απελευθέρωση των λιποκυττάρων) με αποτέλεσμα σύσφιξη και ανάπλαση του προβληματικού δέρματος , βελτιώνοντας την μικροκυκλοφορία και την αποδόμηση των λιποκυττάρων.

Η θεραπεία εφαρμόζεται συνήθως κάθε 15 με 20 ημέρες, ανάλογα με το πρόβλημα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε και ο αριθμός των συνεδριών είναι συνήθως 6-8.

Μετά τη θεραπεία εμφανίζεται ένα ερύθημα και ένα ήπιο οίδημα στην περιοχή που εφαρμόστηκε η θεραπεία, το οποίο υποχωρεί μέσα στις επόμενες 24 ώρες.

Τα αποτελέσματα είναι εμφανή από την πρώτη θεραπεία.
 
 
 
 

Ιατρός Εναλλακτικής & Αισθητικής Ιατρικής - Παπανικολάου Ανθή

 
Μητροπόλεως 101
54622 Θεσσαλονίκη
 
Τηλέφωνο +302311291710
 
Κινητό τηλέφωνο +306944612013
 
Ωράριο λειτουργίας
 
Δευτέρα-Παρασκευή 08:00 - 21:00

 
Κατόπιν ραντεβού
 
 

 
Αλκίνοου 8
49100, Κέρκυρα
 
Τηλέφωνο +302661041355
 
Κινητό τηλέφωνο +306944612013
 
Ωράριο λειτουργίας
 
Δευτέρα-Παρασκευή 08:00 - 21:00

 
Κατόπιν ραντεβού